Tel: + 385 92 2660 305  | Email: info@modultehnika.hr

Montažne kućice

MONTAŽNE KUĆICE

Montažne kuće izvrsno su rješenje za osobe koje se ne žele zamarati dugotrajnom gradnjom, ekološki su osjetljivi, vole individualizirana rješenja, imaju mali budžet ili imaju neravne, teže pristupačne parcele. Montažne kuće u potpunosti iskorištavaju prostor koji je zadan nacrtima, a njihova prednost leži i u lakšoj konstrukciji koja je ekološki prihvatljiva i povoljnija od klasičnih, zidanih kuća.

U projektiranju i izgradnju montažne kuće koriste se SIP paneli kao zidovi koji zadržavaju toplinu, energetski su učinkoviti, jeftiniji su od standardnih zidanih zidova, brzo se sastavljaju, ne stvaraju plijesan i formaldehide, mogu se reciklirati, ne koriste vodu u izgradnji te omogućavaju veću iskoristivost konačnog prostora zbog svoje debljine stijenke. Za temelje se koriste pocinčane metalne konstrukcije, čime se osigurava stanovanje tijekom cijele godine.

Proces izgradnje montažne kućice je jednostavan: nakon što iskažete svoje želje po pitanju kvadrature i samog izgleda prostora, dostavlja se nacrt uz popis potrebnih dijelova za gradnju istoga. Nakon odobrenja finalnog nacrta, kreće se u proizvodnju dijelova koji se kasnije transportiraju direktno na mjesto gradnje montažne kućice te se isti dan kućica i sastavlja sa pripadajućim električnim priključcima. Ovisno o veličini kućice i procesu nabave dozvola, montažna kućica može biti u pogonu već nakon 3 mjeseca od prvog sastanka.

ZAŠTO MONTAŽNA KUĆICA

Brza izgradnja

Za razliku od klasičnih, zidanih kuća, montažne kuće ne zahtijevaju puno materijala, a samim time se i brže izgrađuju.

Manja cijena

Montažne kuće su u prosjeku 20% jeftinije od klasičnih kuća i stanova, te im je cijena po kvadratu i do 50% niža.

Individualizirano rješenje

Dok pri kupnji klasičnih kuća i stanova morate raditi s onime što imate, montažne kuće su u potpunosti prilagodljive vama.

Primjeri kućica

SPECIFIKACIJE

KONSTRUKCIJA:
Temeljna konstrukcija rađena je od toplo cinčanih čeličnih profila debljine 2-3 mm.
Zidna i krovna konstrukcija rađena je od SIP panela i „I“ drvenih profila.


PRESJEK ZIDA:
SIP panel debljine 100 mm sa izolacijskom jezgrom EPS tip F, debljine 80mm, s koeficijentom toplinske provodljivosti 0,038 W/mK.


PRESJEK PODA:
Hidroizoliran SIP panel debljine 60 mm, sa izolacijskom jezgrom XPS, debljine 30mm.


PRESJEK KROVA:
“I” drvene grede sa ispunom kamene vune debljine 100mm, OSB-3 ploča debljine 12mm, paropropusna folija, profilirani limeni pokrov


STOLARIJA:
PVC / aluminijska sa toplinskim mostom / alumini-drvo


FASADA:
Demit / ventilirana aluminijska ili drvena / Deko panel


ELEKTRO INSTALACIJE:
Kompletno razvedene elektoinstalacije unutar objekta. Broj tijela utvrđuje se prema veličini objekta ili potrebi kupca.


VRSTA IZVEDBE:
Visoki ROH BAU


MONTAŽA OBJEKTA:
Ovisno o terenu na kojem se objekt montira. Najčešće traje 4 dana.

PRIMJERI

MONTAŽNE KUĆICE PO NARUDŽBI

U ponudi imamo gotove nacrte za različite terene i regije, no ukoliko imate svoju zamisao montažne kuće, s radošću ćemo ju pretvoriti u stvarnost. Svaka montažna kuća može se prilagoditi vašim potrebama, veličini obitelji, namjeni, terenu i budžetu. Zatražite sastanak ili ponudu već danas i krenimo s realizacijom vašeg doma, vikendice ili prostora za najam.