Montažne i mobilne kuće

Posljednjih godina montažne i mobilne kuće rastući su trend na hrvatskom tržištu. Kupuju se kao vlastiti dom ili kuće za turizam i izvrsno su rješenje za sve one koji se ne žele zamarati dugotrajnom gradnjom, imaju neravne i teže pristupačne parcele te vole individulizirana rješenja. Razloga za njihovu kupnju je više, a oni glavni su to što se brzo postavljaju, dulje traju te što imaju dobru izolaciju pa su režije u njima znatno manje nego kod zidanih objekata. Rok trajnosti kod montažnih kuća je oko 150 godina, nakon čega se smatra da objekt više nije isplativo održavati te se tada vrlo jednostavno i jeftino može demontirati i potom reciklirati.

Razlika između mobilne i montažne vrlo je jednostavna. Mobilne se grade na metalnoj pocinčanoj konstrukciji, dok se montažna gradi na betonskim temeljima i zahtjeva građevinsku dozvolu. U projektiranju i izgradnju montažne i mobilne kuće koristimo vlastite SIP panele kao zidove koji zadržavaju toplinu, energetski su učinkoviti, jeftiniji od standardnih zidanih zidova, brzo se sastavljaju, ne stvaraju plijesan i formaldehide, mogu se reciklirati te omogućavaju veću iskoristivost konačnog prostora zbog svoje debljine stijenke. Važnoje naglasiti da se nakon gradnje montažne kuće mogu dograđivati, proširivati i nadograđivati, sve što investitor poželi. Dobro bi bilo predvidjeti nadogradnju, kako kasnije investicija ne bi poskupjela gradnju.

Kakav je postupak narudžbe?

Proces narudžbe funkcionira tako da se za preliminarnu ponudu pošalje gotovi projekt ili tlocrt objekta s mjerama. Uz to, potrebna nam je i fotografija terena na koju želite postaviti objekt i informacija želite li da je Vaš objekt u roh bau ili visokom roh bau izvedbi (bez unutarnjeg uređenja).

Shodno terenu i željenoj veličini objekta, kao i vrsti objekta (montažni ili mobilni) u mogućnosti smo izraditi objekt na betonskim temeljima ili na metalnoj podkonstrukciji. U oba slučaja, potrebna nam je priprema terena, dovod i odvod vode i struje. Rok za izradu sip panela kao i ostalih elemenata (fasada, stolarija, pokrov…) koji su potrebni za cijeli objekt je 60 do 90 dana od dana narudžbe. U tom periodu, investitor priprema teren. Proces montaže objekta veličine cca 70 m2 traje tri do sedam dana, ovisno o fazi uređenja.

Pod roh bau izvedbu podrazumijevamo
sip panele, drvenu i krovnu konstrukciju.

Visoki roh bau podrazumijeva
sip panele, drvenu i krovu konstrukciju,
fasadu, stolariju i pokrov.

Što još radimo?

Osim što su nam glavne djelatnosti sip paneli te gradnja montažnih i mobilnih kuća, koje radimo po željenom tlocrtu naših kupaca, u ponudi imamo i druge proizvode.

Trgovački, uslužni i drugi objekti

Kiosci, uredi, spremišta, garaže, sanitarni čvorovi, trgovački i uslužni objekti kao i objekti na plaži, posebna su vrsta kompleksa koje izrađujemo ovisno o njihovoj namjeni, dimenzijama i specifičnostima dizajna koje investitor želi.

Baš zbog njihove svrhe, investitora uključujemo od početka do kraja projekta, odnosno od projektiranja i izrade nacrta do finalne montaže. Akoimate okvirnu ideju o izvedbi projekta, no ne znate što mu je sve potrebno, izrađujemo nacrt i predlažemo rješenje za maksimalnu iskoristivost i novčanu isplativost vanjskog i unutarnjeg dijela objekta.

Terase i pergole

Bilo da se radi o terasama, ljetnim kuhinjama ili pergolama, njihova je izvedba moguća čak i na teško pristupačnim terenima. Ovisno o vašim željama i viziji, spremni smo implementirati mnogobrojna individualna rješenja kako bismo zajedno napravili udoban i dobro iskorišten vanjski prostor. Naše usluge obuhvaćaju kompletnu fazu izrade terasa, pergole ili ljetne kuhinje – od projektiranja i odabira materijala pa sve do finalne konstrukcije i educiranju o održavanju iste.

(G)radimo zajedno! Vaša vizija, naša strast.

Svaki naš projekt je jedinstven jer radimo prema Vašim željema i mjerama od vlastitog materijala – sip panela.

Zatvori