Tel: + 385 92 2660 305  | Email: info@modultehnika.hr

SIP panel

Što je SIP panel

SIP je građevni materijal 21. stoljeća koji obuhvaća izolacijske i konstrucijske performanse u jednom. Paneli sastoje se od izolacijske jezgre stiropora, drvene konstrukcije i OSB-3- ploča. Kombinacija materijala omogućuje primjenu panela na različitim klimatskim uvjetima te se mogu koristiti za različite namjene – izgradnju zidova, krovova,  podova i ograda za stambene i poslovne prostore.

KOJE SU PREDNOSTI GRADNJE SIP PANELIMA?

BRZINA GRADNJE

Gradnja SIP panelima brža je i do 50% u odnosu na tradicionalnu gradnju, neovisno o različitim nepristupačnim terenima na kojima se objekt gradi, renovira ili nadograđuje.

ENERGETSKA UČINKOVITOST

SIP panele odlikuje odličnost izolacijskog sistema koji smanjuje potrošnju energije, eliminira vlagu i bori se protiv inače štetnih čimbenika za svako tradicionalno kućanstvo.

OTPORNOST

SIP paneli su iznimno čvrsti te čine konstrukciju koja nadmašuje tradicionalnu gradnju. Profesionalno izvedeni testovi nad SIP panelima potvrdili su superiornost panela u uvjetima strukturiranog ispitivanja, udara vjetra i potresa.

ZELENA GRADNJA ili EKOLOŠKA ODRŽIVOST

SIP paneli rade na očuvanju prirode oko sebe. U izgradnji objekata SIP panelima koriste se ekološko prihvatljivi materijali.

UDOBNOST

SIP paneli ne propuštaju vjetar i blagu te održavaju čisti zrak u objektu. SIP panelima moguće je graditi na metalnoj pocinčanoj konstrukciji (mobilni, odnosno pomoćni objekti) ili na betonskim temeljima (montažni objekt). U oba slučaja, objekti izgrađeni na ovakvim temeljima smatraju se zakonski važećima.

PRISTUP NEPRISTUPAČNOM TERENU

SIP paneli omogućavaju gradnju objekta na inače nepristupačnim terenima, smanjujući tako cijenu finalne izrade, nabave materijala i samog transporta do krajnjeg odredišta. Objekti od SIP panela mogu se postaviti na otocima, maslinicima, vinogradima, plažama…

UKLAPANJE U PRIRODNI AMBIJENT

Naša tehnologija omogućava izradu SIP panela koji će imati završnu teksturu kamena, cigle ili drveta, odnosno bilo kakvog izgleda kakav pojedinac zaželi. Izradom ovakvog završnog fasadnog sloja objekta zagarantirano je uklapanje u lokalitet na kojemu se objekt nalazi.

sip panel

Primjeri upotrebe