Tel: + 385 92 2660 305  | Email: info@modultehnika.hr

Proizvodi

DEKORATIVNE GREDE, DASKE I OKOVI

Rustikalne grede najtraženiji su proizvod po pitanju uređenja interijera. Uz pomoć greda i dasaka vrlo lako se može urediti novi prostor ili preurediti i renovirati postojeći stambeni ili poslovni prostor. Preporučujemo ih osobama koje privlači toplina, priroda, rustikalno uređenje ili naprosto vole pratiti trendove u gradnji. Rustikalne grede i daske oblikovane su tako da teksturom imitiraju pravo drvo.

Rustikalne grede i daske izrađene su od poliuretana visoke gustoće (80 kg/m3) dobivenog iz uljane repice. Za razliku od pravog drva, rustikalne grede i daske se ne isušuju, ne pucaju i ne dobivaju procjepe kroz vrijeme. Odlikuje ih ekološka prihvatljivost, lagana montaža i jednostavno održavanje. Otpornost na vlagu i insekte čini ih pogodnima za sve klime.

Lagani materijal smanjuje cijenu ugradnje greda što omogućava montažu na različite stropove bez priprema i nadogradnje nosivih konstrukcija. U-profil greda omogućava postavljanje greda preko postojećih vodova, cijevi ili elektroinstalacija, sakrivajući tako estetski nezadovoljavajuće elemente kućanstva. Sve grede su dužine 3 metra, a dostupne su u različitim dimenzijama. Montaža greda radi se uz drvene nosače koji se postavljaju na svaki dužni metar grede.

Standardna debljina daski je 2,5 centimetara, no ovisno o projektu moguće je izraditi daske i drugih debljina, dužina i širina, što omogućava oblaganje betonskih greda i stupova u prostorima.

Rustikalni okovi spajaju na predviđenim mjestima umjetne grede te su rađene po teksturi kovanog željeza.

Osim dekorativnog učinka, nema tehničku karakteristiku za montažu grada za stropove.

Za montažu greda koriste se isključivno drveni nosači, koji se postavljaju na svaki dužni metar greda.

SIP PANELI

SIP paneli smatraju se građevinskim materijalom budućnosti. Ubrajaju se među najbolje izolacijske sustave gradnje koji smanjuju potrošnju energije te su dobili visoke ocjene prilikom strukturnih ispitivanja na udar vjetra i potrese. Gradnja SIP panelima brža je za 70% u odnosu na tradicionalnu gradnju te omogućava montažu objekta na različitim nepristupačnim terenima.

SIP paneli odlikuju se iznimnom izolacijom jer ne dopuštaju prodiranje vjetra i vlage u sami objekt. Zahvaljujući izolacijskoj jezgri stiropora, drvenoj konstrukciji i OSB ploči, iznimno su adekvatni za primjenu na različitim klimatskim uvjetima i na različitim objektima – montažnim kućama, kioscima, ugostiteljskim i plažnim objektima, garažama.

SIP paneli mogu se raditi u različitim debljinama, pa se tako i sami objekt može modulirati prema tome želi li se dobiti objekt za stanovanje tijekom cijele godine ili samo tijekom određene sezone. Zbog lake prenosivnosti i manevriranja, za izradu jedne montažne 40-kvadratne kuće potrebno je do 5 dana.